7 Kasım 2014 Cuma

MUM DENEYİ



MUM DENEYİ


İlkokuldayken mum deneyi yapardık.Yakmış olduğumuz mumun üzerine bardak kapatır ve mum belli bir süre sonra oksijen bittiğinde söner.

Peki Uzayda oksijen olmadığı halde Güneş neden sönmüyor? Yanmaya devam ediyor? 

Mesela odunları veya kömürleri tutuşturup yaksak,belli bir zaman sonra yakıtı bittiği için ateş söner. 

Peki milyonlarca yıldır yanan Güneş neden sönmüyor?

Kermeste Pişirilen Ekmekte Allah Lafzı.



Kermeste Pişirilen Ekmekte Allah Lafzı.


Tarsus’ta yapılan bir kermes’te yapılan gözlemede Allah lafzı herkesi şaşırttı.

Tarsus’ta geçtiğimiz günlerde bir dernek tarafından düzenlenen kermeste kadınları yaptığı bir ekmekte ortaya çıkan Allah Lafzı (yazısı) herkesi hayretler içinde bıraktı.

Ekmekteki Allah lafzını ilk önce kimsenin fark etmediğini, yalnızca ekmeği alan bir bayanın farkına vardığını söyleyen Kermes yetkilileri, “Bayanlar sıkma yapmak için ekmeği sacda pişirdikten sonra bir bayana verdi. 

Ekmeği alan bayan kısa süre sonra şaşkın ve hayretle geri gelerek ekmekte Allah lafzının olduğunu söyledi. Arkadaşlarımız ekmeğe bakınca üzerinde gerçekten de Allah lafzı olduğunu gördü. Bunu duyan birçok vatandaş ekmeği görmek istedi. Çünkü hepsi böyle güzel bir hikmete şahitlik etmek istiyordu. Hatta bazı vatandaşlar ekmeği almak için bizlere ricada bulundular.

Biz de inanıyoruz ki ekmekteki lafzatullah, kısıtlı imkânlarla yaptığımız bu hayır kermesine Yüce Rabbimizin bir nimetidir.”diye konuştu.


http://www.tarsushaber.com/haber-8891-kermeste-pisirilen-ekmekte-allah-lafzi



YAĞMUR BULUTU