9 Temmuz 2013 Salı

A.Einstein: Dinsiz Bilim Felç, Bilimsiz Din Kördür



 
A.Einstein: Dinsiz Bilim Felç, Bilimsiz Din Kördür.

A.Einstein'ın Yahudilik hakkındaki görüşlerini içeren mektubu internette 3 milyon Dolara satılığa çıkarıldı. Mektubunda Einstein, hiçbir zaman halka açık olarak yayınlanmasını düşünmediği...
din ve Allah hakkındaki özel görüşlerini özetliyor

Amerika'nın Los Angeles şehrinde Yahudi asıllı ünlü bilimadamı Albert Einstein'ın din hakkındaki görüşlerini içeren bir mektup internette açık artırma ile alışveriş yapılabilen ebay'de satılığa çıkarıldı. İlk rakamı 3 milyon Dolar olarak belirlenen mektubu Einstein, ölmeden bir yıl önce 1954'de din filozofu Eric Gutkind'in 'Choose Life: The Biblical Call to Revolt' (Hayatı Seç: İncilin/Tevratın İsyan Çağrısı) isimli kitabına cevap olarak kaleme almış.
Einstein mektubunda İncil ve Tevratta ilahi kelam olarak kabul edilenlerin insani zafiyetin bir ürünü olduğunu, ancak saygı duyulması gereken çok sayıda ilkel efsanelerle dolu olduğunu belirtiyor. Ne kadar hassas yorumlar yapılsa da bu gerçeğin
değişmeyeceğini öne sürüyor. Ayrıntılı yorumları çok çeşitli bulan Einstein, bunların orijinal metinle de hiçbir ilgilerinin bulunmadığını ifade ediyor. Ünlü fizikçi bozulmamış Yahudiliğin de diğer tüm dinler gibi ilkel hurafenin cisimleşmiş hali olduğunu savunuyor.
Einstein'ın sözkonusu mektubu daha önce 2008 yılında müzayedeye çıkarıldı ve o zamanki sahibi 8 bin Sterline satabileceğini düşünürken 170 bin Sterline satmıştı. Şimdi 'gazinauctions' isimli ebay satıcısı, Los Angeles'daki müzayede şirketi 'Auction Cause' 3 milyon Dolarla açık artırmayı başlattı. Satış süresi sona ermeden 100 Dolar fazla kim verirse mektubun yeni sahibi olacak.
Ebay'da verilen bilgide Einstein'ın din ve Allah hakkındaki düşüncelerini içeren özel mektubunun aslında kamuya açık bir eser olmadığı belirtildi.
Einstein mektubunun bir kısmında Allah'ın zar atmadığını, yani her şeyi planlı ve programlı olarak yaptığını ifade ediyor ve 'Dinsiz bilim felçtir, bilimsiz din de kördür.' diyor.


http://www.risaleajans.com/islam/einstein-dinsiz-bilim-felc-bilimsiz-din-kordur#sthash.2sHbxtsR.dpuf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YAĞMUR BULUTU