27 Haziran 2019 Perşembe

Bezuar Keçileri kendilerini nasıl tedavi ediyor?






Bezuar Keçileri kendilerini nasıl tedavi ediyor?

Allah’ın varlığının delillerini görmeleri için iman hakikatlerinin anlatılması gerekiyor. Kuran’da bu gerçek, “Yeryüzünde kesin bir bilgiyle inanacak olanlar için ayetler vardır. Ve kendi nefislerinizde de. Yine de görmüyor musunuz?” (Zariyat Suresi, 20-21) ifadesiyle vurgulanır.

Kuran’da, Allah’ın varlığının, birliğinin ve sıfatlarının kesin deli
lleri olan olaylar ve varlıklar, “ayet” olarak tanımlanır. Allah’ın ayetleri, Kuran’da yazılı olduğu gibi dış dünyada ve insanın kendi nefsinde de vardır. Vicdanını kullanan bir insan, etrafında gördüğü her şeyde, kendisine Allah’ı tanıtacak sayısız delil ile karşılaşır. Örneğin, çamurlu topraktan çıkan rengarenk, hoş kokulu çiçekler, lezzetli sebze ve meyveler, bu güzelliklerin algılanmasını sağlayan duyu organları, içinde birçok kompleks sistemin uyumlu bir biçimde çalıştığı insan vücudu, Dünyamızı aydınlatan ve ısıtan ve bunun için bize en uygun mesafede ve büyüklükte yaratılmış olan Güneş, kupkuru toprağı canlandıran yağmur ve evrenin tümünü kapsayan bunlar gibi daha sayısız deliller…

Bezuar Keçileri kendi kendilerini tedavi ettiklerini biliyor musunuz? Kuşkusuz bu tüm kainatı şefkatiyle ve merhametiyle saran Allah’ın eseridir. O, kainattaki her canlıya bu dünyada nasıl yaşayacağını, nasıl korunacağını, nasıl avlanacağını ilham etmiştir.

İnsanlardan, hayvanlardan ve davarlardan da renkleri böyle değişik olanlar vardır. Kulları içinde ise Allah’tan ancak alim olanlar ‘içleri titreyerek-korkar’. Şüphesiz Allah, üstün ve güçlü olandır, bağışlayandır. (Fatır Suresi, 28)

http://www.bloghaber.net/bezuar-kecileri-kendilerini-nasil-tedavi-ediyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YAĞMUR BULUTU